Dairymaster melktechniek

Voordelen Dairymaster melktechniek:

  • Natuurlijk melken
  • Compleet uitmelken
  • Geen afvallende melkstellen
  • Reductie van melktijd

De MobiStar is een product van Europe Dairy Systems. Deze mobiele melkstal is uitgerust met Dairymaster melktechniek, ook wel bekend als “het Ierse melksysteem”. Kenmerkend aan dit melkprincipe is dat het vacuümverloop het drinken van het kalf bij de koe nabootst. Dit melkprincipe is alleen mogelijk door de melk op te voeren naar boven in combinatie met simultaan melken (4 kwartieren tegelijk). Hierbij ontstaat een zogenaamde melkprop die zorgt voor weerstand, wat weer zorgt voor een zeer laag vacuümniveau onder de speen in rustfase. Lees hieronder meer over de voordelen.

Dairymaster produceert 95% van de producten in de eigen fabriek in Ierland. Kenmerkend voor de producten is het hoge aandeel rvs en de in eigen beheer ontwikkelde innovatieve producten. U moet hierbij o.a. denken aan melkmeting, koeherkenning, automatische voersystemen, koeselectie, opdrijfsystemen, mestschuiven, melktanks, MooMonitor+ gezondheidsmonitoring etc. Dairymaster is marktleider in Swing-Over melktechniek en buitenmelker melkstallen. Meer hierover vindt u in onderstaande video.

100 Dairymaster

Hieronder een samenvatting van de voordelen die het Dairymaster melksysteem te bieden heeft:

  • Natuurlijk melken: Dairymaster melkt zoals de natuur het bedoeld heeft door het zogende kalf te imiteren. Dairymaster werkt met hoog stabiel melkvacuüm wanneer de tepelvoering geopend is. Dit staat bekend als de “B”-fase. Deze “B”-fase heeft een direct verband met de melksnelheid. Wanneer de tepelvoering gesloten is, is het vacuüm zeer laag in de rustfase, de “D”-fase. Deze lagere “D”-fase zorgt voor ontlasting in de rustfase.
  • Compleet uitmelken: Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat Dairymaster door de unieke combinatie van de melkklauw, tepelvoering en het pulsatiesysteem tot 5% meer melk genereert dan andere commercieel beschikbare melkstellen. Klik op de volgende tekst voor het originele: Teagasc onderzoeksrapport.
  • Geen afvallende melkstellen: Door de combinatie van het melksysteem, taps toelopende, zeer soepele tepelvoeringen en het unieke melkprincipe wordt het aantal afvallende melkstellen door luchtzuigen geminimaliseerd. Het voorkomt ook luchtinslag tijdens het melken. Wanneer tijdens het melken lucht gezogen wordt kunnen vervuiling en bacteriën met hoge snelheid de andere kwartieren in schieten. Dit kan weer zorgen voor uierontsteking. Daarnaast voorkomt het ergernis en oponthoud tijdens het melken.
  • Reductie in melktijd: Ten slotte melkt het Dairymaster melksysteem iedere koe tot 1 minuut sneller uit. Het natuurlijke melken van Dairymaster zorgt dus niet alleen voor een betere uiergezondheid maar ook voor tijdwinst.

video_eds-01 Video

In de onderstaande video vindt u meer informatie over Dairymaster producten en de productiefaciliteiten van de fabriek in Ierland.

Start typing and press Enter to search